nili maman photography

יום שלישי, 25 בינואר 2011

ושוב מתכון לעוגה



לא שלי, של דורעם גונט. אבל חביב עלי, כאילו היה שלי :)
עוגה בחושה עם קליפות הדרים מסוכרות, שוקולד וקצת חמוציות


חומרים (לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 22 ס"מ):


100 גרם חמאה רכה



3/4 כוס סוכר (חצי כוס סוכר מספיקה בהחלט)




2 ביצים




1 כפית תמצית וניל




200 מ"ל שמנת חמוצה




1.5 כוסות קמח תופח




100 גרם קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות לקוביות קטנות




100 גרם שוקולד מריר, קצוץ לקוביות של כחצי ס"מ



(אני הוספתי גם חופן חמוציות בשביל האנטיאוקסידנטים, רק בשבילם!)




לזיגוג (אופציונלי):


1 כוס אבקת סוכר

2 כפות מיץ לימון (לזיגוג לא חמוץ אפשר להחליף את מיץ הלימון בחלב או במים)



הכנה:


מקציפים בקערה את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומקציפים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.



מוסיפים כוס אחת של קמח, ומטמיעים אותה בתערובת בתנועות קיפול, בעזרת מרית.



מערבבים בקערה את קליפות ההדרים המסוכרות והשוקולד הקצוץ עם חצי כוס הקמח הנותרת. כשהקליפות והשוקולד מצופים בקמח, מוסיפים אותם (עם הקמח) לתערובת ומערבבים בעדינות עד שייטמעו לגמרי (הערבוב בקמח מסייע למנוע שקיעה של הפירות והשוקולד לתחתית העוגה בזמן האפייה).



מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את התחתית והדפנות בחמאה. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (כ-40 דקות).



מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, רצוי על רשת. כשהעוגה מתקררת, משחררים אותה מהתבנית.



לזיגוג - מערבבים בקערית את אבקת הסוכר ומיץ הלימון (או החלב או המים) לתערובת אחידה וחלקה. יוצקים על העוגה ומיישרים במרית. מניחים לזיגוג להתייבש לפני שפורסים את העוגה.



אין תגובות: