nili maman photography

יום שישי, 10 בספטמבר 2010

טעימות- עוגת שוקולד שזיף של ארז קומורובסקי



*את התמונה צילמה מלכי, אני באמת מבקשת שתתעלמו מהעוגה עם הפסיפלורה שמנסה נואשות להתגנב לתמונה, תודה

בעצם אני בכלל מתפלחת, כי באף בלוג שניהלתי לא כתבתי על אוכל, אבל לא יכולתי לוותר על מסיבה של בייגלה. בדיעבד זה היה צעד חכם. המסיבה-לצערי אין לי סופרלטיבים חדשים-הייתה אחת המרשימות והמפוארות שהייתי בהן.
המתכון לעוגה הזאת שמייצגת אותי בכבוד כבר כמה שנים נלקח מהאתר של
לחם ארז, עוד בימים שהרשת הייתה בשיא הצלחתה. זה מתכון מעולה, אין הרבה חוכמות, הבן-אדם יודע מה הוא עושה, אני רק התחצפתי ושיניתי טיפה את הכמויות, במקום 400 גר' חמאה יש 300, נכון שפתאום זה נשמע ממש מעט?! את אותו צעד חצוף עשיתי גם עם כמויות השוקולד, והאמת שגם עם הסוכר אני מתקמצנת, יען כי לבי לא נותן לי וגופי בכלל לוקה בסכרת.
חשבתי לגולל כאן את היכרותי רבת השנים עם נעמה, שהיתה ללא ספק דה-מיסטראס-אוף-דה-האוס, מארחת למופת כולל שמלה עם שובל קטן שנגרר על פני גרמי המדרגות ברחבי הבית, אבל במחשבה שניה החלטתי לוותר על זה. פעם היינו צעירות ומשתלחות, עכשיו אנחנו בוגרות וייצוגיות.

(יותר מדי גפילטע משבש את הדעת, גם למי שבכלל אוחזת בשורשים מרוקאיים, ועוד הערת שוליים, את תשוקתי לחריימה הבאתי על סיפוקו במסעדת סוזאנה בנווה-צדק, סבתא שלי בטח מסתכלת עלי מזועזעת מהשמיים)

אז קבלו אותה, את עוגת השוקולד-שזיף של לחם ארז בגירסה העאלכ דיאבטית שלי:

חומרים:

300 גר' שוקולד מריר
½ כוס מים
300 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
200 גר' שזיף מיובש קצוץ
1 כוס קמח

חומרים להכנה בתבנית בצורת רוזטה
הוראות הכנה:


להשרות את השזיפים במים וברנדי למשך שעתיים (כמה ברנדי? כמה שרוצים, בערך חצי כוס)
להמס על בן מרי (סיר כפול) שוקולד וחמאה
להמס ½ מכמות הסוכר עם החלמונים על בן מרי למשך 10 דקות על אש בינונית ולעבד (כדי לא לקבל חביתה)
להקציף חלבונים עם יתר הסוכר לקצף קשה, להוסיף את הקמח ולהוסיף את השזיף המושרה בברנדי
לערבב את השוקולד והחמאה המומסים יחד עם החלמונים ולהוסיף הכל לתערובת הקצף
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 60 דקות
את העוגה אופי, לא עד יבוש, היא נותרת לחה בפנים, לכן הקיסם לא יצא יבש.
לאחר האפייה והקירור לפזר אבקת סוכר.
העוגה טובה הרבה יותר אחרי יממה, ותחזיק מעמד לא מעט זמן, אפילו עד חודש במקרר, אבל אם היא נשארה שם חודש, סימן שלא הצליח לכם.

2 תגובות:

ariela אמר/ה...

את יודעת שאמא שלי, בלי סוכרת ובלי כלום, מורידה מכל מתכון בערך חצי מכמות הסוכר המצוינת, וחצי מכמות השומן מחליפה ברסק תפוחים? ויוצא מעולה, באמת.

נילי אמר/ה...

רעיון מצוין, הולכת לאמץ את זה. בענין הורדת כמות הסוכר אני כבר שם, ורסק תפוחים אני סתם אוהבת מאוד.לא ידעתי שזה מחליף שומן. מבטיחה דיווח.
איזה כייף שקראת אותי