הפעם המתכון נלקח מסדרה בריטית שנקראת Willie's Wonky Chocolate Factory בחור בריטי מקסים, שחצן, וממוקד מטרה, שמחליט לייצר את השוקולד הטוב בעולם. הוא מייצר אותו מפולי הקקאו שהוא מגדל במטע שלו בוונצואלה. סדרה דוקו-ריאליסטית, אם יש ז'אנר כזה. בין ניהול העסק, הדרמות, המשברים, ההצלחות והכשלונות לניהול המשפחה, הוא מבשל, בתנועות רחבות, עם סיפורי הרפתקאות משעשעים, ובעיקר עם יחס לשוקולד כאילו שזהו אב מזון, שמקומו הטבעי הוא בכל תבשיל, מריזוטו ועד חזיר צלוי בתוך בור שנחפר באדמה לכבוד חג המולד.
פולי קקאו מתייבשים בשמש |
אני דגתי משם מתכון של עוגת שוקולד נפלאה, 10 דקות הכנה, רק כי המטבח היה הפוך, ללא קמח, וטעם נפלא, מאלו שיום אחרי אפילו טעימות יותר.
החומרים:
200 גר ' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
200 גר' סוכר
100 גר' שקדים טחונים
6 ביצים
איך מכינים:
את השוקולד והחמאה ממיסים בבן-מרי
את הביצים מקציפים עם הסוכר עד שנפחם גדל פי שלושה.
מוסיפים שקדים טחונים למסת השוקולד ואת הביצים לתערובת כולה.
ליצוק לתוך תבנית עגולה שרופדה בנייר אפיה גם בדפנות, ליצור לה גדר בטחון, כי היא עולה באפייה בגאווה, ואז יורדת מעט בקול ענות חולשה.
תנור על 160 מעלות ל-25 דקות
*כמה עניינים שיכולים להקפיץ את טעמה של העוגה: פעם אחת הוספתי טעמים תפוזיים, כלומר מיץ תפוזים וגרידת תפוזים.
בפעם אחרת הוספתי דבדבנים ששרו באלכוהול חודשים רבים.
בשני המקרים מדובר בסמאשינג-היט.
תנור על 160 מעלות ל-25 דקות
*כמה עניינים שיכולים להקפיץ את טעמה של העוגה: פעם אחת הוספתי טעמים תפוזיים, כלומר מיץ תפוזים וגרידת תפוזים.
בפעם אחרת הוספתי דבדבנים ששרו באלכוהול חודשים רבים.
בשני המקרים מדובר בסמאשינג-היט.
2 תגובות:
אפשר ללקק.... לו את האצבע? (:
אני אשלח לו מסר בהול :)
הוסף רשומת תגובה