nili maman photography

יום רביעי, 26 בנובמבר 2014

רוסיני מבשל ושר

מסתבר שהאגדות על יכולותיהם של כל האיטלקים לבשל לשיר אריות, הן אמיתיות!
בעקבות עלייתה של האופרה הספר מסביליה יזמו באופרה הישראלית תחרות מתכונים בהשראתו של רוסיני, אתמול הגישו במסעדה איטלקיה בתחנה, את המתכונים שהעפילו למקומות הראשונים בתחרות.

שולחן ערוך.
וכעת אני בדילמה, האם עלי לבקר את רמת הביצוע או את רוח המתכון, אני מתקשה להכריע. מאידך כמי שלא רואה את עצמה שורדת אופרה שלמה של שלוש שעות (אבל מוכנה לאתגר) היה נחמד לשמוע את שירי הרשקוביץ זמרת הסופרן הישראלית שמגלמת את ברטה, ולצפות מקרוב במאריו קאסי הבריטון האיטלקי, שגם מבשל וגם שר וגם נאה למכביר.

שירי הרשקוביץ שרה בתחנה.

זו היתה מעין ארוחת טעימות שכללה חמש מנות, שהוגשו לפי סדר לא כל כך הגיוני. המנה הראשונה נקראת הרמוניה רוסיני, פילה בקר, עטוף בבייקון, ממולא בגבינת מוצרלה, תרד, פטריות וצנוברים. אתה המנה הכין השף ניקולאי לוינסקי, לחכי הצנוע היא היתה חביבה אבל לא יותר מזה. מסתבר שבגירסא המקורית יש בזה גם כבד אווז, אבל לא היה במסעדה, שזה באמת סוג של תירוץ מביך וגם מעט הזוי.

המנה השניה היתה דווקא סלט אנטיפסטי שכללה ירקות צלויים, פלפלים, חצילים וה-מון בצל סגול חי. זה הסתדר מעולה עם הפוקצ'ות שלא הפסיקו להגיע לשולחן.

גם יפה וגם אופה וגם זמר. מאריו. 

ואז הגישו לנו פסטה, שמאריו בעצמו הכין את הבצק, בשתי גירסאות, ברוטב עגבניות פשוט וטעים למדי וברוטב גבינה כחולה. לדעתי זה היה טעים ברמה של ארוחה בחבר'ה, כשיש איזה חבר אחד שממש מבשל לא רע בכלל.
לסיום שוב קבלנו סלט, הפעם על פי מתכון של רוסיני, סלרי מבושל, ארטישוק ירושלמי מטוגן,עגבניות מיובשות מטוגנות וחתיכות עוף, ושוב במקור זה מוגש עם לשון, שלא היתה בנמצא (יש לי שמות של כמה ספקי בשר שהיו שמחים לסייע לבעלי המסעדה) הסלט נקרא פיגארו כאן, פיגארו שם, וזה לדעתי היה החלק הכי מוצלח בו.

אם אצליח להגיע לאופרה ולשרוד אותה מתחילתה ועד סופה, מבטיחה לשתף. 

אין תגובות: